Výlet na Slnečné jazerá – okt. 2021

Bol krásny slnečný deň a my sme sa už od rána tešili na jesenný výlet do prírody. A keď sme z okna uvideli ako parkuje autobus zamávali sme nášmu obľúbenému ujovi autobusárovi, ktorý nás sprevádza na každom výlete. Usadili sme sa , pripútali a vydali sme sa na cestu. Hoci cesta na Slnečné jazerá trvala len pár minút, pozorovali sme z okna prírodu a dopravné prostriedky.

Autobus zaparkoval na veľkom parkovisku, ktoré obklopovali stromy a všade okolo bol počuť šum lístia a jesenného vetríka. S našimi pani učiteľkami sme sa teda vydali na prechádzku popri jazere. Už z diaľky sme počuli ako nás zdravia kamarátky kačky, zakývali sme im s úsmevom na perách sme pokračovali v prechádzke.

Po chvíli sme sa zastavili pod krásnym farebným javorom, pani jeseň mu sfarbila takmer všetky listy pestrými farbami a tak sme sa pod ním spoločne odfotili. Pani učiteľky nám porozprávali o kríkoch a stromoch, ktoré sme videli a dokonca sme stretli aj zvieratká ako divé kačky, mačky či psíkov.

Bol to naozaj krásny deň. Na záver sme sa mohli vybehať a vyšantiť na zelenej trávičke a ranná rosa nám zanechala drobné kvapôčky na našich topánočkách. Nám to však vôbec nevadilo.

Veľmi sme si dopoludnie na slnečných jazerách užili.